HemNyhetsarkivÅsa Malmsten ny skadechef för Löf

Åsa Malmsten ny skadechef för Löf

Pressmeddelande:

Åsa Malmsten har utsetts till ny skadechef för Löf då Löfs nuvarande skadechef Henrik Ask går i pension. Åsa tillträder tjänsten den 1 mars 2021.

Åsa har tidigare varit chef för specialistcenter på Löf sedan 2014. Hon har ansvarat för verksamheten som handhar de mest komplicerade utredningarna och ersättningarna rörande de patientskador som Löf handlägger. Tidigare har Åsa arbetat på bland annat SEB Pension och Försäkring som produktchef för riskförsäkringar.

– Vi är mycket glada att Åsa Malmsten blir ny skadechef. Löf är inne i en intensiv period av digital utveckling samt framtagande av ett nytt skadesystem. Åsa har bred erfarenhet av förändringsledning och har en stark förankring i företaget, säger Jesper Andersson, vd för Löf.

Henrik Ask som varit skadechef och vice vd för Löf sedan 2014 går i pension den 30 april. Han har över 30 års erfarenhet från försäkringsbranschen, bland annat som personskadechef på If och dessförinnan på Skandia. Innan anställningen på Löf satt Henrik i Löfs styrelse 2012-2014.

– Henrik har varit med att förflytta Löf till det moderna försäkringsbolag vi är idag, där vi sätter kunden i fokus samt har en mycket hög grad av digitalisering i hela vår kundprocess. Henrik går i pension och vi är mycket tacksamma för det Henrik bidragit med på Löf, säger Jesper Andersson, vd för Löf.

Om Löf:

Löf är ett ömsesidigt försäkringsbolag som ägs av sina försäkringstagare, regionerna. Verksamheten omsätter årligen cirka 1,5 miljarder kronor. Löfs uppdrag är att utreda anmälningar och ersätta patienter som drabbas av skador i vården. På Löf arbetar ca 190 medarbetare med försäkring, skadereglering och skadeförebyggande verksamhet.

Upplysningar lämnas av:
Helena Olsson, kommunikationschef Löf
telefon: 073-962 10 10
e-post: helena.olsson@lof.se