HemNyhetsarkivBodil Garneij ny vice vd för Löf

Bodil Garneij ny vice vd för Löf

Pressmeddelande:

Bodil Garneij har utsetts till ny vice vd för Löf då Löfs nuvarande vice vd Henrik Ask går i pension. Bodil tillträder tjänsten den 1 april 2021.

Bodil är idag strategi- och affärsstödschef för Löf, en roll hon även behåller då hon även tar över rollen som vice vd. Bodil har tidigare arbetat som, IT-strateg och utvecklingschef på Apoteket och som CIO och kvalitetschef på Swedavia. Bodil har arbetat på ledande position inom Löf sedan 2014.

– Jag är mycket glad att Bodil Garneij blir ny vice vd i Löf. Hon har inte bara rätt förutsättningar och egenskaper för att, vid behov, träda in i mitt ställe. Bodil blir också, med sin utvecklingsbakgrund och med sitt driv, ett bra stöd i Löfs ständiga förbättringsresa i takt med omvärlden. För att lyckas behöver vi få utväxling av den förändringskraft som finns i företaget och fortsätta vara lyhörda för vår omvärld, säger Jesper Andersson, vd för Löf.

Henrik Ask som varit vice vd och skadechef för Löf sedan 2014 går i pension den 30 april. Han har över 30 års erfarenhet från försäkringsbranschen, bland annat som personskadechef på If och dessförinnan på Skandia. Innan anställningen på Löf satt Henrik i Löfs styrelse 2012-2014.

– Henrik har varit med att förflytta Löf till det moderna försäkringsbolag vi är idag, där vi sätter kunden i fokus samt har en mycket hög grad av digitalisering i hela vår kundprocess. Henrik går i pension och vi är mycket tacksamma för det Henrik bidragit med på Löf, säger Jesper Andersson, vd för Löf.

Om Löf:
Löf är ett ömsesidigt försäkringsbolag som ägs av sina försäkringstagare, regionerna. Verksamheten omsätter årligen cirka 1,5 miljarder kronor. Löfs uppdrag är att utreda anmälningar och ersätta patienter som drabbas av skador i vården. På Löf arbetar ca 190 medarbetare med försäkring, skadereglering och skadeförebyggande verksamhet.
Mer information om Löf finns på www.lof.se

Upplysningar lämnas av:
Helena Olsson, kommunikationschef Löf
telefon: 073-962 10 10
e-post: helena.olsson@lof.se