HemNyhetsarkivJesper Andersson blir ny vd för Löf

Jesper Andersson blir ny vd för Löf

Pressmeddelande:

Jesper Andersson tillträder som ny vd för Löf den 1 december 2020 då Löfs nuvarande vd Marie-Louise Zetterström går i pension 

Jesper har en gedigen erfarenhet av försäkringsbranschen och kommer närmast från Folksam där han har varit CFO. Jesper har också suttit i Löfs styrelse sedan 2014.

– Det ska bli väldigt roligt att börja som vd för Löf. Att få arbeta med en sådan unik produkt som patientförsäkring och vara en del i patientsäkerhetsarbetet i den tid vi lever i nu kommer att bli utvecklande och spännande, säger Jesper Andersson, ny vd för Löf från den 1 december 2020.

Löf (Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag) är det ledande försäkringsbolaget inom patientskador och ägs av sina försäkringstagare regionerna. Verksamheten omsätter årligen cirka 1,5 miljarder kronor och har en balansomslutning på cirka 12 miljarder kronor. 190 medarbetare arbetar med försäkring, skadereglering och patientsäkerhet, med uppdrag att utreda och lämna ersättning till patienter som skadats i vården samt att bidra till att antalet skador minskar i vården.

– Löfs vd Marie-Louise Zetterström har gjort ett fantastiskt arbete med att utveckla bolaget sedan hon tillträdde 2013 och hon kommer vara kvar som vd till och med den 1 december. Vi är mycket nöjda med att vi lyckats rekrytera Jesper Andersson till uppdraget som vd för Löf. Jesper är en mycket kompetent ledare, säger Jerker Swanstein, styrelseordförande i Löf.

Jesper Andersson har sedan 2014 suttit i styrelsen för Löf. Jesper har arbetat 20 år på Folksam, idag som CFO och tidigare bland annat som vd för Tre Kronor Försäkring.

Han efterträder vd Marie-Louise Zetterström som går i pension i januari 2021 efter att ha arbetat som vd på Löf sedan 2013.

 

Upplysningar lämnas av:
Helena Olsson, kommunikationschef Löf
telefon: 073-962 10 10, e-post: helena.olsson@lof.se