HemNyhetsarkivJesper Andersson ny vd för Löf

Jesper Andersson ny vd för Löf

Pressmeddelande:

Jesper Andersson tillträder som ny vd för Löf den 1 december 2020 då Löfs nuvarande vd Marie-Louise Zetterström går i pension efter att ha arbetat som vd för Löf sedan 2013.

Jesper har gedigen erfarenhet av försäkringsbranschen och kommer närmast från Folksam där han har varit CFO. Jesper har tidigare även varit vd för Tre Kronor Försäkring och ingått i Löfs styrelse 2014-2019.

– Det ska bli väldigt roligt att börja som vd för Löf. Att få arbeta med en sådan unik produkt som patientförsäkring och vara en del i patientsäkerhetsarbetet i den tid vi lever i nu kommer att bli utvecklande och spännande, säger Jesper Andersson, ny vd för Löf från den 1 december 2020.

Löf (Löf regionernas ömsesidiga försäkringsbolag) är det ledande försäkringsbolaget inom patientskador och ägs av sina försäkringstagare regionerna. Verksamheten omsätter årligen cirka 1,5 miljarder kronor och har en balansomslutning på cirka 12 miljarder kronor. 190 medarbetare arbetar med försäkring, skadereglering och patientsäkerhet, med uppdrag att utreda och lämna ersättning till patienter som skadats i vården samt att bidra till att antalet skador minskar i vården.

– Marie-Louise Zetterström har gjort ett fantastiskt arbete under de närmare åtta år hon varit vd för Löf. Hon har byggt upp Löf till att idag vara ett stabilt försäkringsbolag med tydliga processer och struktur. Vi är också mycket nöjda med att vi har lyckats rekrytera Jesper Andersson till uppdraget som ny vd för Löf. Jesper är mycket kompetent och har gedigen erfarenhet från försäkringsbranschen, säger Jerker Swanstein, styrelseordförande i Löf.

Upplysningar lämnas av:
Helena Olsson, kommunikationschef Löf
telefon: 073-962 10 10
e-post: helena.olsson@lof.se