HemNyhetsarkivNy ledamot i Löfs styrelse

Ny ledamot i Löfs styrelse

På Löfs bolagsstämma den 15 maj 2019 valdes Barbro Naroskyin in i Löfs styrelse

– Vi är mycket glada att få in Barbro Naroskyin i Löfs styrelse. Hon kommer att bidra med sin kompetens och stärka styrelsen med den erfarenhet hon har inom hälso-och sjukvård, säger Jerker Swanstein, styrelseordförande Löf.

Barbro Naroskyin har varit landstingsdirektör i Uppsala och Östergötland. Hon har också varit hälso- och sjukvårdsdirektör i Stockholms läns landsting. Barbro Naroskyin är legitimerad sjuksköterska och vårdlärare med många års erfarenhet inom sjukvården. Hon har också tidigare suttit i Löfs styrelse mellan åren 2003-2012 och kommer efter några års uppehåll tillbaka till styrelsen.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka till Löfs styrelse för att tillsammans med styrelse och ledning arbeta för att utveckla Löf på ett bra sätt. Jag hoppas att jag kommer kunna bidra med min kunskap om hälsa och sjukvård, säger Barbro Naroskyin.

Övriga styrelseledamöter i Löfs styrelse: https://lof.se/om-oss/organisation/

Om Löf

Löf är ett ömsesidigt försäkringsbolag som ägs av sina försäkringstagare, regionerna. Verksamheten omsätter årligen cirka 1,35 miljarder kronor. Löfs uppdrag är att utreda anmälningar och ersätta patienter som drabbas av skador i vården.

På Löf arbetar ca 185 medarbetare med försäkring, skadereglering och skadeförebyggande verksamhet.

Förra året tog Löf emot 17 000 anmälningar. Vanligast är de skador som inträffar i samband med operation. Andra vanliga skador är merskador på grund av försenad eller utebliven diagnos.

Upplysningar lämnas av:
Helena Olsson, kommunikationschef Löf
telefon: 0739 62 10 10, e-post: helena.olsson@lof.se