HemPatientOm Mina sidor

Om Mina sidor

På vår webbtjänst Mina sidor kan du följa ditt ärende via webben om du gjort en digital skadeanmälan.

Logga in på Mina sidor

För att logga in behöver du en e-legitimation. Med denna kan du legitimera dig och göra elektroniska underskrifter. Se mer information om e-legitimation längre ner på sidan. Löf använder VISMA för en säker inloggning.

Support

Vår webbtjänst Mina sidor är tillgänglig dygnet runt.
Support finns under kontorstid, måndag-fredag kl. 8:00-16:15.

E-legitimation

För att kunna använda webbtjänsten Mina sidor krävs att du har en e-legitimation.

För att få en e-legitimation måste du ha ett svenskt personnummer och ha uppnått viss ålder. Du som är kund i en internetbank kan skaffa e-legitimation på kort eller på fil som laddas ner till din dator. På samma sätt kan du skaffa e-legitimation hos Telia. De flesta bankerna erbjuder dessutom Mobilt BankID som kan användas i de flesta moderna mobiltelefoner och surfplattor.

Läs mer om e-legitimation 

Om du har problem med din e-legitimation får du kontakta utgivaren av e-legitimationen för att få hjälp. Läs mer om problem med att logga in.

Rekommenderade webbläsare/operativsystem

Vår webbtjänst Mina sidor fungerar bra i moderna webbläsare, som stöder webbstandarder satta av W3C. Det är till exempel nyare versioner av Firefox, Safari, Internet Explorer, Opera och Google Chrome.

Mina Sidor kan fungera även med andra webbläsare och på andra operativsystem, men vi har ingen möjlighet att ge något tekniskt stöd vid eventuella problem. Din webbläsare måste ha support för Javascript för att du ska kunna logga in.

Mobil enhet (telefon, Ipad, surfplatta)

På mobila enheter ställs det följande minimikrav på version av operativsystem:

 • Android 5.0 eller högre
 • iOS 5 eller högre med Safari version 5 eller högre (gäller Appleprodukter som Iphone och Ipad.)
 • Windows Phone 8.1 med Internet Explorer 11
 • Windows Phone 10 med Edge 13.

Dator (PC/Mac)

På datorer (PC/Mac) ställs det följande minimikrav på webbläsaren. Vissa webbläsare fungerar inte på/med äldre operativsystem.

 • Edge
 • Google Chrome 38 eller högre
 • Internet Explorer 11
 • Mozilla Firefox 27 eller högre
 • Opera 17 eller högre
 • Safari 7 eller högre för OS X 10.9 eller högre.

Ökade säkerhetskrav i vår webbtjänst

Löf utför säkerhetshöjande åtgärder från och med 2022-09-26, vilket kan innebära att det för vissa medför problem med att logga in mot Löfs webbtjänst Mina sidor samt vår digitala skadeanmälan.

Om du upplever problem med att logga in kan detta bero på:

 • att enheten du kopplar upp dig med är gammal och därför inte uppfyller de säkerhetskrav Löf har satt,
 • att enheten du kopplar upp dig med i någon del inte är tillräckligt uppdaterad eller i andra delar inte uppfyller de minimikrav Löf har satt.

Hur påverkar detta dig? Vad kan du göra?

För de flesta användare så ska det inte vara något som påverkar, men har du en äldre webbläsare eller ett gammalt operativsystem så kan det innebära att du behöver uppdatera till nyare versioner.

Information om kakor (cookies)

På Mina Sidor används används en sessionskaka för att identifiera vem som är inloggad på Mina sidor. Denna kaka sparas bara tillfälligt på datorn och försvinner när du loggar ut.

Om du inte accepterar användandet av kakor kan du stänga av det via din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in webbläsaren så att du får en varning varje gång webbplatsen försöker spara en kaka på din dator.

Observera! Om du stänger av kakor i din webbläsare kan du inte logga in i på Mina sidor.

Säkerhet på internet

Löf ansvarar för att upprätthålla lämpliga säkerhetsnivåer för Mina sidor, innefattande säker identifiering av användare, kryptering av meddelanden och underskrifter genom e-legitimation eller motsvarande.

Vi vill framhålla att du själv har ett ansvar att skydda din dator och dina personuppgifter. Här nedan får du tips och råd om hur du använder internet på ett säkert sätt.

Uppdatera din dator

Ditt operativsystem och din webbläsare bör ha de senaste säkerhetsuppdateringarna installerade. Om du använder Microsoft Windows bör du ställa in Windows Update så uppdateringar installeras automatiskt. Det är även mycket viktigt att du håller andra program uppdaterade som till exempel Java, Acrobat Reader, Quicktime, Flash och WinZip.

Använd säkerhetsprogramvara

När du använder internet kan virus och andra skadliga program installeras på din dator utan att du är medveten om det. Med ett uppdaterat säkerhetsprogram (antivirus) och en brandvägg skyddar du din dator. För att ditt antivirus ska ge ett så bra skydd som möjligt bör du ställa in att det uppdateras automatiskt.

Kontrollera att din uppkoppling är krypterad

När du är inloggad på Mina sidor är förbindelsen krypterad. Du kan kontrollera detta genom att adressen till sidan inleds med https:// och genom att det finns en säkerhetssymbol (stängt hänglås eller nyckel).

Logga alltid ut när du är klar

Ta för vana att alltid klicka på ”Logga ut” längst upp till höger när du är klar med ditt ärende. Stäng sedan webbläsaren.

Använd inte standardlösenord på din router

Om du har en router ska du ändra lösenordet på routern. Använd aldrig det lösenord som är satt vid leverans.

Kryptera ditt trådlösa nätverk

Om du använder ett trådlöst nätverk rekommenderar vi WPA2-kryptering om det är möjligt, alternativt WPA. Vi avråder bestämt från att använda oskyddade eller WEP-skyddade trådlösa nätverk när du använder den inloggade internettjänsten.

Vi skyddar dina personuppgifter

När du använder Mina Sidor kommer dina personuppgifter att registreras och behandlas i syfte att hantera ditt skadeärende. Löf har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder som skyddar dina uppgifter och all behandling sker i enlighet med bestämmelserna i EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR).

Läs mer om hur dina personuppgifter hanteras av Löf.