ANMÄL EN SKADA

Den som drabbats av en skada i samband med hälso-, sjuk- eller tandvård kan ha rätt till ekonomisk ersättning enligt patientskadelagen. Den som vårdats inom regionfinansierad vård gör en skadeanmälan till Löf.

Du kan anmäla en skada som drabbat dig själv eller någon annan.

Jag vill anmäla en skada som drabbat mig själv.

Läs mer

Jag vill anmäla en skada som drabbat mitt barn. I min roll som vårdnadshavare/förälder vill jag göra en anmälan.

Läs mer

Jag vill anmäla en skada som drabbat någon annan. I min roll som ombud vill jag göra en anmälan.

Läs mer

I min roll som dödsbodelägare vill jag göra en anmälan.

Läs mer

När din anmälan kommer in till oss bedömer vi vilka uppgifter som krävs för att utreda ditt ärende.

Läs mer

Läs mer om försäkringen och vilken typ av skador som kan ersättas

Läs mer
Män som promenerar i en park

Lag och villkor

Enligt patientskadelagen kan den som drabbas av en undvikbar skada i samband med hälso-, sjuk- och tandvård i Sverige få ersättning. För den som vårdas inom regionfinansierad sjuk- och tandvård finns en patientförsäkring hos oss. Vi försäkrar cirka 90 % av Sveriges vårdgivare och den som är patient är automatiskt försäkrad via sin vårdgivare. Läs mer om lag och villkor.

Läs mer
Kvinna med barnvagn

Vanliga frågor och svar

Här har vi samlat en del vanliga frågor och svar som t.ex. Vad är Löf? Vad är en patientskada? Behöver jag skicka in mina journaler? Vad gör jag om jag inte blir nöjd?

Läs mer

På lördag den 1 oktober kl. 8.00-16.30 ligger vår webbtjänst Mina sidor och den digitala skadeanmälan nere på grund av tekniska uppdateringar.

Läs mer

Löf utför säkerhetshöjande åtgärder från och med 2022-09-26, vilket kan innebära att det för vissa medför problem med att logga in mot Löfs webbtjänst Mina sidor samt vår digitala skadeanmälan.  Om du upplever problem med att logga in kan detta bero på: att enheten du kopplar upp dig med är gammal och därför inte uppfyller […]

Läs mer

Nu står det klart att Löf är Sveriges fjärde friskaste företag. Detta efter att hälsoföretaget Feelgood idag presenterat vinnarna i sin årliga tävling. – Vi är både stolta och glada över att nu kunna titulera oss som ett av Sveriges mest friska företag. Trots att vi inte gick hela vägen är utmärkelsen fortfarande ett kvitto […]

Läs mer